Enyaq Fails to Connect with Online Services

Faults and Technical chat for the Skoda Enyaq
Pm83
Posts: 4
Joined: Mon Sep 20, 2021 11:23 pm

Post by Pm83 » Thu Nov 25, 2021 10:24 pm

Mine failed to connect a few weeks back and was like that for a few days. Tried the fuse, and worked a treat no issues since 👌🏻

jamest
Posts: 100
Joined: Mon Jun 07, 2021 3:50 pm

Post by jamest » Fri Nov 26, 2021 2:47 pm

Being mindful of not making things worse... The manual says:
Conditions for replacing a fuse:
✓ Ignition off
✓ Driver door opened
✓ All consumers switched off
I assume the first is just pressing the On/Off button if the car is on, but how do you get all the consumers off? The Enyaq seems to like having things on... the power button on the infotainment doesn't actually turn the screen off.

On my car fuse #19 includes online services, and fuse #30 is infotainment, so it sounds like #19 is the one I want.
Ordered 17th March, delivered 17th November. Enyaq iV 60 Suite, Moon White Metallic, 100kW, Comfort Seat Package Basic, Family Package Basic, Convenience Package Plus, Drive Sport Package Basic, Assisted Drive Package Plus, Parking Package Plus.

Deasea
Posts: 7
Joined: Mon Sep 06, 2021 2:00 pm

Post by Deasea » Fri Nov 26, 2021 5:01 pm

My Enyaq has suddenly gone 'offline' for the last 3 days and is showing the unable to connect message at each start-up, although on occasion it does try first, showing the buffering symbol. In addition the MySkoda app appears to be connected but i don't think it is as the mileage showing is not going down even though I have driven the car. I am loathe to start pulling out fuses myself but I do understand the comments on the forum that in most cases this fixes the problem, however it does seem a somewhat crude solution for a brand new car . To my mind, given the apparent amount of reporting of this issue, this is something Skoda may need to be addressing. I think that the only way they can be made aware of the scale of any such an issue is if owners return the cars to the dealers to fix. Therefore I am going to contact the dealer under the warranty and ask them to deal with it. I know that there is every possibility that they will probably just pull the fuse and replace it in the first instance but should it happen again then that course of action would not necessarily be appropriate. Should it happen on a repeated basis then another solution would need to be found, and they will have a record of the previous occasions. This is purely a personal opinion and I realise this course of action is not feasible or convenient for all owners.

jamest
Posts: 100
Joined: Mon Jun 07, 2021 3:50 pm

Post by jamest » Mon Nov 29, 2021 3:32 pm

I read on the ID.4 forum that 7 days might be the magic amount of time to wait for the car to come back online, and sure enough, about 7 days since I lost connectivity, it has fixed itself!

My wife was heading off in the car just now, so without much hope I tried opening the App to see if I could pre-heat the thing... and immediately noticed the battery level had updated! And sure enough pre-heating worked as well. Big relief during this cold snap!
Ordered 17th March, delivered 17th November. Enyaq iV 60 Suite, Moon White Metallic, 100kW, Comfort Seat Package Basic, Family Package Basic, Convenience Package Plus, Drive Sport Package Basic, Assisted Drive Package Plus, Parking Package Plus.

Post Reply

  • You may also be interested in...
    Replies
    Views
    Last post