MySkoda app

All Skoda Enyaq related discussions
Perchede
Posts: 441
Joined: Tue Jun 15, 2021 12:09 pm

Post by Perchede » Mon Jan 03, 2022 4:42 pm

Still working for me (via WiFi, Android 5.0.2).
IV60 Energy Blue, Loft, Matrix LED Lights, Drive assist+, Parking Assist+, HUD, Transport, Comfort, Tow bar. Schneider EV Link charger, 7000 Govt Grant - France, Delivered June 21.

BioHzrd
Posts: 392
Joined: Sun Sep 05, 2021 3:14 pm
Location: Scotland

Post by BioHzrd » Mon Jan 03, 2022 5:41 pm

Tried via WiFi and 5G no luck just get the "we are working on a solution to this problem blah blah" any time intry to re add the vehicle.

App 5.0.2 also
60 Loft, Parking Basic Package, Moon White

Pod Point Installer

My opinions are my own and not that of the Pod Point whom i work for !!!

Pod Point Tethered Solo3 - 4kW Solar Array

User avatar
tiger tony
Posts: 150
Joined: Sat Jul 24, 2021 7:58 am
Location: Banbury, Oxon, UK

Post by tiger tony » Mon Jan 03, 2022 5:48 pm

BioHzrd wrote:
Mon Jan 03, 2022 5:41 pm
Tried via WiFi and 5G no luck just get the "we are working on a solution to this problem blah blah" any time intry to re add the vehicle.

App 5.0.2 also
Its a regular occurrence, just have to wait it out. My Volkswagen Connect app is down also.
Enyaq iV60, Loft, Race blue, 100kW charge, 20" Vega's, Towbar, Climate Plus, Convenience Plus, Transport Pack, Light Pack, Parking Pack, Assd Drive Pack, Chrome pack.

Westy
Posts: 73
Joined: Wed Sep 29, 2021 4:02 pm

Post by Westy » Mon Jan 03, 2022 7:05 pm

5.0.2?

Android version?

IOS is 4.4.1 I think? And yes my cars awol from the garage- 50p in the meter for the server again
Enyaq 80 Loft
Quartz Grey
Climate Pack, Assisted Drive, 125Kw

Replacing a Passat GTE Estate

User avatar
RichR
Posts: 1220
Joined: Thu Mar 11, 2021 11:53 am
Location: South end of North Yorkshire

Post by RichR » Mon Jan 03, 2022 7:24 pm

Mine is working for battery/charge monitoring and control but not climate control. So slightly different from the usual.
But I don’t actually need either at the moment so don’t really care 🙂
Enyaq iV 80 Sportline, Energy Blue, Assisted Drive Plus, Infotainment Plus, Convenience Plus, Comfort Seat Plus, Transport Pack, Heat Pump, 125kW charging, Built Nov 2021.

User avatar
RichR
Posts: 1220
Joined: Thu Mar 11, 2021 11:53 am
Location: South end of North Yorkshire

Post by RichR » Mon Jan 03, 2022 7:38 pm

And now 10 minutes later it’s all working fine. Seriously when people say ‘just leave it a bit’ - we are basing this on experience and many reports on here and the other Enyaq (and VW) forums.

There is almost always nothing wrong with your phone, car or network connection. It’s just that the servers are overloaded at that point in time.
Enyaq iV 80 Sportline, Energy Blue, Assisted Drive Plus, Infotainment Plus, Convenience Plus, Comfort Seat Plus, Transport Pack, Heat Pump, 125kW charging, Built Nov 2021.

Goaty
Posts: 1015
Joined: Sat May 22, 2021 3:27 pm

Post by Goaty » Mon Jan 03, 2022 7:42 pm

RichR wrote:
Mon Jan 03, 2022 7:38 pm
And now 10 minutes later it’s all working fine. Seriously when people say ‘just leave it a bit’ - we are basing this on experience and many reports on here and the other Enyaq (and VW) forums.

There is almost always nothing wrong with your phone, car or network connection. It’s just that the servers are overloaded at that point in time.


👍 absolutely. And no need to re-register the car again because in my experience, it always comes back in the end.
iV80 Loft, ordered 25/5/21, del: 4/11/21. Black, 21” Betria, 125kW, Climate +, Asst Drive Basic. (company car, replaced BMW 520d). Tethered PodPoint.

Vasarolli
Posts: 128
Joined: Sun Jul 18, 2021 4:11 pm

Post by Vasarolli » Mon Jan 03, 2022 8:19 pm

Not sure what the heck, but app complains no internet access to the car. It is probably in sleep mode, and app tries the connection for a few seconds... Not sure how it works, and why it does not sync, but would suppose the app should either wait for up to 3 minutes (recall there is a message it might take up to 3 mins for some function) or then just update the request to the server and wait for syncing the car (and send notification once completed). How the heck does it work on a Tesla that it does all without any delays? (Or does it?)
Getting this when trying to set the departure schedule.

Screenshot_20220103-211302.jpg


User avatar
RichR
Posts: 1220
Joined: Thu Mar 11, 2021 11:53 am
Location: South end of North Yorkshire

Post by RichR » Mon Jan 03, 2022 8:42 pm

Teslas (until the very latest with the new battery) do not go into deep sleep. They rely on powering down most of the car, but keeping some modules always on. On the latest battery they advise turning off sentry mode when the car is in a secure location so it can go into a proper low power deep sleep. They also advocate charging the new battery to 100% rather than 80% once a week - different chemistry means different regime.

As above though, chances are the car does have internet access but Skodas servers aren’t accepting its connection.
Enyaq iV 80 Sportline, Energy Blue, Assisted Drive Plus, Infotainment Plus, Convenience Plus, Comfort Seat Plus, Transport Pack, Heat Pump, 125kW charging, Built Nov 2021.

User avatar
tiger tony
Posts: 150
Joined: Sat Jul 24, 2021 7:58 am
Location: Banbury, Oxon, UK

Post by tiger tony » Mon Jan 03, 2022 9:04 pm

Mines all working 100% again. So is the VW connect app, although that came back on an hour earlier.

As Goaty says, no need to re-register or anything just let it do it automatically.

Think Skoda need to increase their servers to prevent these blackouts
Enyaq iV60, Loft, Race blue, 100kW charge, 20" Vega's, Towbar, Climate Plus, Convenience Plus, Transport Pack, Light Pack, Parking Pack, Assd Drive Pack, Chrome pack.

Post Reply

  • You may also be interested in...
    Replies
    Views
    Last post